Kristinehamns kommun - en skärgårdskommun

Redesign och underhåll av Kristinehamns kommuns webbsajt och e-tjänster

Kristinehamns kommun är en kommun i Värmlands län och landskapet Värmland. Centralort är Kristinehamn och kommunen har ca 25.000 invånare. Kristinehamn är bland annat känt för sin skärgård och dess öar beläget i norra Vänern. Något annat är dess konstmuseum som bland annat haft en internationellt uppmärksammad Picasso-utställning.

Kristinehamn var i behov av en ny webbplats och vårt uppdrag var att utveckla en ny modern sådan åt kommunen med ökat fokus på digitala tjänster. Målsättningen för oss och Kristinehamn var att ta fram design, utveckla, drifta samt förvalta deras nya webbsajt.

Nya kristinehamn.se har ökat fokus på digitala tjänster för att kunna erbjuda invånare, företagare och besökare förbättrad service. Vi tog fram en förbättrad struktur av innehåll och layout för att lyfta fram information och tjänster. En responsiv layout gör det också enkelt för besökaren att hitta rätt på webbplatsen oavsett vilken enhet personen surfar på. Målbilden är att hemsidan är det självklara förstahandsvalet när man vill hitta information och uträtta ärenden som rör kommunen.

www.kristinehamn.se
Kristinehamn startsida ipad Kristinehamn motion och idrott ipad

”Vi ville att Kristinehamns kommuns hemsida skulle upplevas som en modern, användarvänlig och nyskapande webbplats. Webbplatsen är för oss den viktigaste kanalen ut till allmänheten och vårt mål är att allmänheten vänder sig hit i första hand för att uträtta ärenden till kommunen. Det är något som vi tycker Netsolution har skapat goda förutsättningar för genom ett kompetent, professionellt och lyhört samarbete.”

– Christian Tysklind, Digital strateg, Kristinehamns kommun
Kristinehamn etablera
Kristinehamn hörntomt

Tv: Undersida till Kristinehamn kommun där man som företagare kan hitta hjälpsam information.